शिरदेखि पाउसम्मका बिरामीको उपचार गर्छन् अंकुरित गेडागुडीले
एजेन्सी । गेडागुडी तपाई हामीले दिनहुँ हाम्रो आहाराका रुपमा सेवन गर्दै आएका हुन्छौँ । अझ ति गेडागुडी अंकुरित हुने हो भने सुनमा सुगन्ध हुने चिकित्सकहरु बताउँछन् । जसमध्ये केही दिन भिजाएको मुगंको दाल स्वास्थ्यका लागी अति उत्तम हुन्छ । कपालदेखि लिएर तनाव रहित बनाउने कुराहरुलाई यो दालले राम्रो काम गर्छ ।
यसमा पाइने तत्वले शरीरको सबै अंगमा प्रोटीन पुग्छ । गेडागुडीमा पाइने फाइवरले शरीरको तौल कम गर्न मद्धत गर्छ । यि गेडागुडीहरुलाई सलादका रुपमा खाने बानीको विबास गरेको खण्डमा तपाईलाई अत्यन्तै फाइदा पुग्छ । यसलाई सातामा २ वा ३ पटक मात्रै पकाएर र अन्य समय राम्रोसँग टुसा उमारेर सलादका रुपमा खाएको खण्डमा यसमा रहेको पोषक तत्वले छिटो काम गर्न थाल्छ ।
No comments: